Доброго дня вельмишановне паство!!! Прошу поради в виборі потужності помпи для возврату з сампу....обєм моря 90л., обєм сампу 39літрів, висота підйому десь приблизно 1 метр буде. Яку потрібно взяти помпу, бо ніколи з тим нестикався???? буду вдячний за відповіді і поради!!!
jackjo, Сергей Starcomputer правильно порекомендовал вам. Насос, помпа Hydor Seltz L20, 700 л/ч. тихая , надёжная. Цена отличная .Есть конечно и лучше ,и естественно дороже,всё зависит от вашего бюджета.
Море нажаль складаємо по бюджетному варіанту, тому дивлюсь на атмани((( Що виходить з ваших порад, що якщо цієї помпи 700л/г хватає, то Атмана 1100 л/г має цілком хватити?
1100 л/ч это много. Считается что нужно перекачивать около 5-ти объемов аквариума в час. В Вашем случае это 450-500 л/ч. К тому же Атманы шумят значительно больше чем Hydor Seltz.
Ну шум не шум, але прийдеться обходитись таким. Атмани є 600 і 720, але в першому висота підйому 0.85м а в другому 1м, тобто в другого впритик висота підйому, може нехватити.
jackjo, у меня такие же объемы (100л + 35л) как у Вас. Я поставил ViaAqua-475A 2000л/ч. Поднимает на 1м20., в аквариум поставил большую дождевалку. Бури нет, но и в дополнительных перемешивающих помпах нужды тоже нет(в любом уголке - интенсивное течение). можно зажать подачу - на помпе есть регулятор, но я пока доволен. Берите 1200 - 1800л/ч